06 41 80 23 24

Oefentherapie Wierden en Markelo

Elvira van Daal

Oefentherapie Mensendieck

Praktijk in Wierden en Markelo

Verhuisbericht

Corona update

Thuis werken

Kinderen met rugklachten

Video's

Tabletnek

Lage rugpijn

Robin McKenzie

Oefentherapie in het nieuws

Verhuisbericht

Beste Patienten

Mijn praktijk is verhuisd per 1 november 2022 naar Burg.J.C vd Bergplein 30, 7642 GT Wierden. Leuke ruimte in leuk gebouw, met leuke collega's ! Ik hoop u allemaal daar te mogen behandelen / begeleiden . Verwijzing van huisarts of specialist is niet nodig. Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, of bij kinderen tot 18 jaar uit de basisverzekering. Denk niet alleen aan houdings problemen, maar ook stress gerelateerde klachten, ademhaling, slaapproblemen, spanningshoofdpijn, Hernia's van lage rug of nek, Artrose, Reuma, MS, Frozen Shoulder, Nieuwe knie of heup, Achterstand in motorische ontwikkeling zoals hinkelen, evenwicht, schrijven...... kortom, voor héél veel problemen kun je bij de oefentherapeut terecht.

Tot binnenkort en blijf gezond! vriendelijke groet,

Elvira van Daal

Corona update

Beste Patienten

In deze tijden van het Coronavirus is het verstandig om zoveel mogelijk vanuit huis te doen. Wanneer het niet strikt noodzakelijk is dat ik u aanraak bij de behandelingen, is het dus beter om u via videoconsult beeldbellen met de computer) te behandelen. Een intake-gesprek kan makkelijk via de computer, oefeningen aanleren en corrigeren kan ik ook via de computer doen, want ik zie en hoor wat u doet en kan daarop inspelen. Het enige wat u als patient daarvoor nodig heeft, is een laptop of tablet of pc, waarop een (web)cam zit en waarop u het geluid aanzet. Deze mogelijkheid van videoconsult is AVG-proof en speciaal voor doktoren en paramedici ontworpen. Als u denkt: dat is echt iets voor mij, dan kunt u mij bellen of mailen Tot binnenkort en blijf gezond! vriendelijke groet,

Elvira van Daal

Thuiswerken

Tot binnenkort en blijf gezond! vriendelijke groet, Elvira

Lees meer →

Kinderen met rugklachten

Kun jij met je vingertoppen de grond raken, terwijl je benen gestrekt zijn?

Rug-deskundigen denken dat misschien wel de helft van alle kinderen dit niet kan. Daar maken ze zich zorgen over, want die stijfheid kan leiden tot rugproblemen. Hoe komt het? Kinderen bewegen te weinig zitten te veel stil. Bijvoorbeeld als ze gamen, of op hun mobieltje zitten. Kinderen laten het hoofd hangen en zitten ingezakt met een kromme rug.

Video's

Kun jij met je vingertoppen de grond raken, terwijl je benen gestrekt zijn?

Steeds meer kinderen hebben rugklachten

Rug-deskundigen denken dat misschien wel de helft van alle kinderen dit niet kan. Daar maken ze zich zorgen over, want die stijfheid kan leiden tot rugproblemen.Hoe komt het?

Kinderen bewegen te weinig bewegen zitten te veel stil. Bijvoorbeeld als ze gamen, of op hun mobieltje zitten. Kinderen laten het hoofd hangen en zitten ingezakt met een kromme rug.

De 11-jarige Sofia heeft ook last van een stijve rug. Zij gaat ervoor naar therapie. Daar krijgt ze allerlei oefening die haar weer soepeler moeten maken.

Tabletnek

Dag muisarm,hier is de tabletnek

Vooruitzicht van een bochelrug schrikt Tiemo wel af

Marjan (moeder van Jan) '' Jan... ! '' Meer hoeven zijn vader en moeder niet te zeggen. '' Jaha '' luidt het antwoord van de 11-jarige Jan uit Wassenaar steevast. En hij gaat rechtop zitten. '' Hij weet gelijk wat we bedoelen '' zegt zijn moeder Marjan. Het jongetje heeft last van een tabletnek. Een paar keer per maand vroeg hij om paracetamol, omdat hij zo'n hoofdpijn had . Zijn chiropractor constateerde dat de pijn vanuit zijn nek kwam. De oorzaak: Jan speelt liefst de hele dag spelletjes op de tablet. Zijn moeder: '' Hij mag 's middags 2 uur en 's avonds nog 1 uur. We hebben er nooit bij stilgestaan dat hij daarvan zulke klachten kon krijgen ''
Lees meer →

Lage rugpijn

Onderzoek bewijst : Lage rugpijn blijft langer weg

Als oefentherapeuten wisten we het natuurlijk al lang:

Rugoefeningen in combinatie met voorlichting over houding en bewegen beschermen tegen het krijgen van lage rugpijn. Wie regelmatig oefent en beter leert bewegen halveert ongeveer de kans op lage rugpijn. Australische en Braziliaanse onderzoekers die alle onderzoeken naar de terugkeer van lage rugpijn verzamelden, beoordeelden en samenvoegden, komen tot deze conclusie. Hun publicatie verscheen op 11 januari 2016 in het medisch wetenschappelijke blad JAMA Internal Medicine. Klik hier voor het gehele artikel uit de NRC (12 januari 2016)

Lees meer →

Robin McKenzie

Robin McKenzie is een fysiotherapeut uit Nieuw-Zeeland. Zijn therapie wordt wereldwijd gebruikt. Het is een actieve benadering die bekend is geworden door uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten, al dan niet met uitstraling in benen of armen. Klik hier voor de gehele presentatie over de behandeling van een hernia
Lees meer →

Oefentherapie in het nieuws

Zondag 17 augustus (herhaling op 23 augustus) is aandacht besteed aan oefentherapie in het RTL4-programma LifestyleXperience. Cokkie van Santen, een van onze oefentherapeuten werkt hier, mede namens de VvOCM, aan mee. De oefentherapeut, de kinderoefentherapeut én de ParkinsonNet-therapeut komen aan bod. Klik hier om de uitzending te bekijken. In de rubriek Libelle Liefdewerk vertellen vrouwen over hun patiënten, hun werk, maar vooral over wat het vak voor ze betekent. In de Libelle van 5 september jl. vertelt Petra Gunnink over haar werk als oefentherapeute. Klik hier om het artikel te lezen (pdf-bestand). Gebruik de knop van de internetbrowser (Links boven) om terug te keren op de website !